Kinderpraktijk Edam

Kleinschalig | Persoonlijk | Betrokken

Kinderen

Groter groeien, gaat meestal vanzelf. Je leert dingen van het kijken naar anderen, door dingen te doen of gewoon omdat je het al kunt. Voor sommige vaardigheden moet je je best doen, zoals leren zwemmen, fietsen of paardrijden. Meestal lukt het wanneer je veel oefent en wanneer er hulp is van anderen zoals je ouders, op school of vrienden.

Soms is het zo dat er meer hulp nodig is om iets te leren. Bijvoorbeeld wanneer je:

  • Je snel bang bent
  • Je niet fijn voelt in een groep met andere kinderen
  • Je vaak niet blij bent
  • Je druk maakt om toetsen, spreekbeurten en voor de klas staan
  • Iets naars hebt meegemaakt
  • Niet zo goed met andere kinderen kunt spelen en/of omgaan
  • Pijn voelt waar de dokter geen oorzaak voor kan vinden.

In deze situaties kun je hulp krijgen bij Kinderpraktijk Edam.

Jongeren

Het kan voorkomen dat het even niet zo lekker loopt, dat je dingen hebt waar je tegenaan loop of problemen waar je zelf niet uitkomt. Dit kunnen allerlei problemen zijn zoals angstgevoelens, weinig zelfvertrouwen, somberheid, problemen in de omgang met anderen of je hebt bijvoorbeeld iets naars (traumatisch) meegemaakt. Samen kunnen we kijken waar je last van hebt, hoe het komt en wat we eraan kunnen doen. Hoe je behandeling er verder uitziet hangt volledig af van wat je aankunt, nodig hebt en de omstandigheden waarin je leeft.

Belangrijk vind ik het goed te luisteren naar jou, desgewenst ook naar je ouders en anderen die belangrijk voor je zijn. Samen kunnen en gaan we aan de slag.

 

 

Ouders

Kinderpraktijk Edam biedt opvoedingsondersteuning en begeleiding aan u als ouders en uw kinderen bij wie het niet vanzelf gaat. Mijn kracht ligt in het geven van ouder- en kind begeleiding en in het aanbrengen van meer structuur en duidelijkheid in uw gezin. Erg belangrijk vind ik dat u als ouders,  uw kinderen en u als gezin (weer) kunt genieten van elkaar en dat uw kinderen lekker in hun vel zitten waardoor zij met zelfvertrouwen kunnen opgroeien tot evenwichtige persoonlijkheden.

Ik werk graag in direct contact met u en  uw kinderen, vind het prettig om samen concrete resultaten te halen.

Mijn specialisaties (zowel diagnostiek als behandeling) liggen onder andere op het gebied van psychiatrische-, gedrag- en opvoedingsproblemen, zoals Angstproblemen, Autisme, AD(H)D, lichamelijk onbegrepen klachten, trauma, vergroten van de weerbaarheid en het versterken van emotionele- en sociale vaardigheden. Tevens heb ik veel ervaring in het werken met ouders van couveusekinderen en ouders met hoogbegaafde kinderen.

Kinderpraktijk Edam

Tel: 06-38249454

Mail: Marja@kinderpraktijkedam.nl

Locatie Edam

Adres: Jan Nieuwenhuizenplein 10,  1135 WV

Registraties

Geregistreerd bij de beroepsvereniging

NVO (10279),

NIP (218760), Vereniging

EMDR Nederland (33352),

Big geregistreerd (49019123931)

Stichting kwaliteitsregister jeugd (120002340).